Yael Shelbia proglašena je najljepšom ženom na svijetu

Najljepšom ženom na svijetu prema TC Candler-u proglašena je Izraelka Yael Shelbia.

Zahvaljujući svom izgledu, Shelbia se pronašla na vrhu liste 100 najljepših lica godine lista “TC Candler”.

Shelbia trenutno služi obavezni vojni rok u izraelskim zračnim snagama. Za Times of Israel, ova prelijepa 19-godišnjakinja je izjavila “Nikad ni u čemu nisam bila prva … jako je lijepo”.

Manekenka i novopečena glumica također je broj jedan barem još jednoj osobi. Shelbia navodno izlazi sa 35-godišnjim Brandonom Korffom, unukom pokojnog vlasnika CBS-a i milijardera Sumnera Redstonea, koji je izbačen iz Izraela zbog kršenja pravila karantina prošlog proljeća kada je tajno posjetio upravo nju.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Plavooka brineta, koja je radila kampanje za izraelsku modnu kompaniju Renuar, naušnice KM i liniju šminke KKW Beauty Kim Kardashian, ujedno je i Instagram zvijezda s gotovo milion pratilaca.

TC Candler okuplja nezavisne kritičare iz skoro cijelog svijeta koji od 1990. godine koji kreiraju listu “100 najljepših lica”. Liste se kreiraju na osnovu istraživanja i prijedloga javnosti u posljednjih nekoliko godina.

TC Candler tvrdi da njegova “lista nije takmičenje u popularnosti i definitivno nije specifična za pojedinu zemlju za razliku od većine drugih “lista ljepote” . Ne radi se o najseksepilnijem tijelu ili najpoznatijoj slavi. Zapravo, lista pokušava informirati i proširiti javno mnijenje, umjesto da ga odražava. Na listi se mogu naći superzvijezde i nove zvijezde, globalne senzacije i relativne nepoznanice”.