YouTube/ Suspendovan Trumpov nalog na sedam dana

Najpopularniji videoservis platforma na svijetu je suspendovala kanal bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa na najmanje sedam dana.

Sadržaj sa Trumpovog kanala uklonjen je u utorak, zbog kršenja YouTube-ovih pravila i zabrinutosti da će poticati na nasilje.

Na neodređeno vrijeme, YouTube će onemogućiti komentare ispod Trumpovih video klipova.

“Nakon pažljivog pregleda i u svjetlu zabrinutosti zbog trajnog potencijala za nasilje uklonili smo novi sadržaj prenesen na kanal Donald J. Trump i izdali zabranu zbog kršenja naših pravila za poticanje nasilja. Kao rezultat toga, u skladu s našim dugogodišnjim sistemom, kanalu je sada onemogućen prijenos novih videozapisa ili prijenosa uživo na najmanje sedam dana, što se može produžiti”, napisali su iz ove kompanije na svom Twitter nalogu.

Twitter/ Trajno suspendovan Trumpov profil

Podsjećamo, društvena mreža Twitter je objavila da je trajno suspendovala profil američkog predsjednika Donalda Trumpa zbog rizika od daljnjeg poticanja na nasilje. Peticiju je potpisalo više od 300 uposlenika društvene mreže Twitter u kojoj pozivaju da se predsjedniku Donaldu Trumpu trajno zabrani pristup platformi nakon racije na američki Kapitol 6. januara.