Zenički trgovci devizama ne bi zaradili ni 500 KM od zamjene valuta, a koštalo ih je života

Zbog svega nekoliko stotina maraka jučer su izgubljena dva života Zeničana, a koji već oko 30 godina zarađuju za život na ulazu u zeničku pijacu gdje sugrađanima i turistima mijenjaju novac.

Kobna srijeda za njih je bila uobičajeni “radni dan“, a kada su dobili poziv od brata Arslana Mujića da Turčinu treba razmijeniti 55.000 eura, kako tvrdi izvor, u tome su vidjeli priliku da i toga dana nešto zarade, prenosi BUKA.

Međutim, posebno je ironičano da Zeničani, Ramiz Odobašić i Arslan Mujić, zamjenom 55.000 eura ne bi uopće zaradili pretjerano novca, a upravo ih je taj susret koštao života.

“Ne bi, vjerujte, zaradili od toga ni 500 maraka. Najmanja provizija je na euru“, govori sagovornik, inače kolega ubijenih Zeničana.

I dok su ugašena dva života, koji su samo željeli zaraditi za hljeb, sve policijske snage u BiH bile su na nogama i nastojale uhvatiti Caner (Fuat) Taylana, Turčina sa prebivalištem u Zenici.

U Grabljama kod Busovače jutros je pronađen kombi sa kojim se dao u bjektstvo, a u poslijepodnevnim satima danas stigla je informacija da je uhapšen.

“Policijski službenici Jedinice za podršku MUP-a SBK u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije i PU Busovača prema raspoloživim saznanjima vršili su intenzivnu pretragu terena koja je rezultirala pronalaskom osumnjičenog na lokalitetu Raško polje u općini Busovača. On je pronađen oko 13:45 sati”, naveo je za Hasan Hodžić, portparol MUP-a SBK.