Arsenal dobio dva crvena kartona i nakon preokreta poražen od Wolverhamptona

U okviru 21. kola Engleskog Premiershipa igrači Arsenala su poraženi u gostima od Wolverhamptona rezultatom 2:1.

“Topnici” su dobro otvorili meč i odmah u 9. minuti zaprijeti Bukayo Saka je postigao pogodak ali nakon VAR analize, gol je poništen. Arsenal se nije predavao i nastavio je ozbiljno da igra i kontroliše situaciju, to se na kraju isplatilo i dolaze do prednosti.

Nicolas Pepe je jednim sjajnim solo prodorom po strani i nizom jako lijepih driblinga postigao pogodak u 32. minutu meča. Izgledalo je da će to biti rezultat prvog poluvremena ali u sudijskoj nadoknadi Luiz pravi faul u svojih 16 metara i dobiva direktni crveni karton. Sudija je pokazao na bijelu tačku, a siguran je bio Moutinho u petoj minuti nadoknade.

U drugom poluvremenu Arsenal kao da je nestao sa terena. To je iskoristio domaćin i Moutinho u 49. minuti postiže jedan jako lijep pogodak. Šutirao je sa nešto više od 20 metara, Leno ništa nije mogao i rezultat je glasio 2:1.

Problemi za Arsenal nisu stali, upravo Leno pravi “glupost” i u 77. minuti i on dobiva direktni crveni karton. Leno je istrčao iz svojih 16 metara i igrao rukom, što je natjeralo sudiju da mu pokaže put u svlačionicu.

Wolvesi su kontrolisali utakmicu do kraja, Arsenal je pokušao da dođe do remija ali nisu imali sreće.

Arsenal je ostao na poziciji broj deset sa 31 bodom, a Wolverhampton se ovom pobjedom popeo na poziciju broj 13 sa 26 bodova.

Ostali mečevi:

Sheffield Utd 2:1 WBA

Wolves 2:1 Arsenal

21:15 Manchester United – Southampton

21:15 Newcastle – Crystal Palace