Bakir Izetbegović: Vrijeme je da gradonačelnik Mostara bude Bošnjak

Nakon što se danas Dragan Čović sastao sa ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman gdje je izrazio zadovoljstvo skorašnjom uspostavom Gradskog vijeća Mostara te izborom mostarskog gradonačelnika, izrazivši uvjerenje kako će to biti kandidat HDZ-a BiH Mario Kordić, oglasio se i Bakir Izetbegović.

Kako je na društvenoj mreži Facebook kazao, ne postoji niti jedan dogovor sa Čovićem, te je dodao da gradonačelnik Mostara treba da bude Zlatko Guzin.

“Ne postoji nikakav dogovor između Dragana Čovića i mene u vezi sa izborom gradonačelnika Mostara. O svemu bitnom za Mostar, uključujući i izbor rukovodilaca, dogovarat će se Mostarci”, izjavio je Izetbegović.

Pored toga, dodao je i da Dragan Čović, želi da svoje želje predstavi u javnosti kao dogovor, te je još jednom napomenuo da nema dogovora između Bakira i Čovića.

“Više puta sam ponovio, i ostajem pri tom stavu, vrijeme ja da gradonačelnik Mostara bude Bošnjak, i to treba da bude dr. Zlatko Guzin, koji je osvojio najviše pojedinačnih glasova na izborima”, zaključio je Izetbegović.

NE POSTOJI NIKAKAV DOGOVOR SA ČOVIĆEM, GRADONAČLENIK MOSTARA TREBA DA BUDE DR. ZLATKO GUZIN

Ne postoji nikakav dogovor…

Posted by Bakir Izetbegović on Utorak, 2. Februar 2021.