BH Truck: Na ulazu u Sloveniji u kamionu bh. oznaka pronađeno 13 osoba, uključujući dvoje djece

Nešto nakon 16 sati, vozač kamiona – hladnjače, bosanskih registarskih oznaka, dovezao se do graničnog prijelaza Obrežje, navodi se na Facebook profilu BH Truck.

Kako su napisali, na ulazu u Sloveniju, policijski službenici, zajedno sa zaposlenicima Financijske uprave Republike Slovenije (FURS), izvršili su provjeru i ustanovili da je kamion prenamijenjen i da postoji pregrađena soba s nekoliko ljudi koji su tražili pomoć.

“Policija i službenici FURS-a odmah su počeli probijati zavrnutu barijeru i uspjeli spasiti 13 osoba od životnih opasnosti, uključujući dvoje djece u dobi od 11 i 6 godina”, napisali su u objavi.

Također kako navode, kriminalistički istražitelji iz Sektora kriminalističke policije Novo mjesto pregledali su i prikupili informacije i utvrdili da je 13 državljana Iraka uz pomoć vozača ušlo u kamion u Bosni i Hercegovini i da je nekoliko sati bilo na putu. Kad im je počeo nedostajati zrak u sobi dužine 250 cm i širine 80 cm, pozvali su u pomoć vozača kamiona, ali on nije reagirao.

“Kriminalisti su uhitili i priveli 52-godišnjeg vozača, državljanina Bosne i Hercegovine i 48-godišnjeg putnika, također iz Bosne i Hercegovine. Izvest će se pred istražnog suca s kaznenom prijavom zbog kaznenog djela zabranjeni prelazak državne granice ili teritorija iz stavaka 3. i 6. članka 308. Kaznenog zakona (KZ-1)”, saopćili su na svom Facebook nalogu.

Nešto nakon 16 sati, vozač kamiona – hladnjače, bosanskih registarskih oznaka, dovezao se do graničnog prijelaza…

Posted by BHTruck on Wednesday, 24 February 2021