Chelsea i Manchester United razočarali, nula u velikom derbiju

Chelsea i Manchester United se podijelili bodove u derbiju 26. kola engleskog Premiershipa rezultatom 0:0.

Ova dva velika rivala su i u prvom dijelu sezone odigrali bez golova, nekad su njihovi susreti bili spektakularni ali u posljednje vrijeme su razočaravajući.

Ipak, ovoga puta bilo je prilika i nešto uzbuđenja. United je u 15. minuti mogao dobiti penal, VAR se uključio na moguću igru rukom Calluma Hudson- Odoija ali je sudija Attwell prosudio kako igranje rukom nije bilo dovoljno za najstrožiju kaznu.

United je imao jako dobru priliku preko Marcusa Rashforda iz slobodnog udarca ali nije bilo gola. U 49. minuti je Hakim Ziyech ostao sam na deset metara ispred gola Uniteda, on je šutirao u bliži ugao, a David de Gea je refleksnom intervencijom spasio gol.

Od uzbuđenja do kraja susreta izdvaja se sjajan udarac Freda koji je pokušao gađati rašlje lijeve strane gola Edouarda Mendyja, kao i prodor Masona Mounta koji je na kraju blokiran, pa je meč završio bez golova.

Premalo za derbi, susret na Stamford Bridgeu je razočarao sve ljubitelje nogometa i ako su se prije pamtili ovakvi mečevi, ovaj bi trebalo brzo zaboraviti.