Draško Stanivuković: Milada Šukalo će biti moj zamjenik

Nakon što je komisija za izbor i imenovanja nagrade i priznanja nije podržala prijedlog gradonačelnika Draška Stanivukovića za zamjenika gradonačelnika Miladu Šukalo, gradonačelnik Banja Luke se ovim povodom oglasio i na društvenim mrežama.

Na društvenoj mreži Facebook, Stanivuković je kazao da ne žele da prihvate Miladu Šukalo kao zamjenika gradonačelnika, jer iza njih nema mrlja, niti ljudskih niti profesionalnih, te je dodao da to nije ispravno u njihovom sistemu vrijednosti.

“Milada Šukalo će biti moj zamjenik, imat će sve ovlasti i više od toga. Njena kancelarija postaje ona u kojoj zamjenik sjedi, suština će biti ista, ali moramo čekati formu. Ostali su u skladu sa kriterijima, dok čestite osobe poput Milade nisu”, napisao je u objavi na Facebooku.

Uz to je dodao da sistemi vrijednosti nisu isti i da nikada neće biti, te je poručio da će nastaviti borbu na prvoj vanrednoj sjednici Skupštine grada.

Podsjećamo da na današnjoj sjednici komisija za izbor i imenovanja nagrade i priznanja nije podržala prijedlog gradonačelnika Draška Stanivukovića za zamjenika gradonačelnika Miladu Šukalo, a to je potvrdio i predsjednik komisije Dragoslav Topić.