Foto/ Uz podršku Općine Novo Sarajevo najtrofejniji karate klub KBS “Perfekt” nastavlja sa promocijom karate sporta

Karate klub “Perfekt” jedan je od najtrofejnijih karate klubova na području općine Novo Sarajevo i šire, a do sada broji više od 200 članova svih generacija, saopćeno je iz općine Novo Sarajevo.

Predsjednik Kluba borilačkih sportova “Perfekt” Armin Topalović posjetio je Općinu Novo Sarajevo gdje je održao sastanak sa Općinskim načelnikom dr. Hasanom Tanovićem.

Na sastanku je razgovarano o članstvu, uspjesima, ciljevima, te narednim planovima i aktivnostima ovog sportskog omladinskog kluba koji je do sada treninge održavao na nekoliko lokacija na području općine Novo Sarajevo. S tim u vezi, Općinski načelnik dr. Tanović dao je punu podršku ovom novosarajevskom klubu, koji punim kapacitetima kontinuirano radi na promociji i omasovljavanju karate sporta.

Foto: Novo Sarajevo
Foto: Novo Sarajevo

Budući da su na sastanku istakli da nemaju adekvatne prostorne mogućnosti za treniranje, Općinski načelnik je dao saglasnost da u narednom periodu KBK “Perfekt” treninge u određenim terminima održava u prostorijama MZ “Pofalići II”, a kojeg su procijenili kao najadekvatniji za ove namjene.

U znak zahvalnosti, predsjednik Kluba Armin Topalović uručio je načelniku simboličan poklon.