Hasan Tanović sa predstavnicima KJKP “Toplane- Sarajevo” razgovarao je o temama značajne za zaštitu okoliša

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović na radnom sastanku sa predstavnicima KJKP “Toplane- Sarajevo” v.d. direktorom Amelom Đogićem i v.d. izvršnim direktorom za ekonomsko-finansijske poslove Predragom Mlađenom razgovarao je o brojnim temama koje su od interesa za građane, te su značajne za zaštitu okoliša i čistiji zrak.

Na području Kantona Sarajevo, ovo preduzeće zagrijava više od 51.000 stanova i 2.700 pripadajućih poslovnih prostora i objekata priključenih na sistem centralnog zagrijavanja. Najveći broj njihovih potrošača je na području Općine Novo Sarajevo gdje se nalazi i najviše kotlovnica. Sve kotlovnice su na gas, ali imaju mogućnost alternativnog prelaska na druge energente. U narednom periodu, u planu KJKP “Toplane- Sarajevo” su rekonstrukcije kotlovnica, kao i distributivne mreže.

Ovom prilikom, istaknuto je da nedavno trajno riješen dugogodišnji problem grijanja u Kampusu UNSA čime se obezbjeđuje urednije i bolje grijanje svih korisnika u tom kompleksu koji se nalazi na području naše lokalne zajednice.

Cilj ovog preduzeća je održavanje stabilnog energetskog sistema u Kantonu Sarajevo, te nastavak aktivnosti na zaštiti prirodne sredine u čemu imaju podršku Općine Novo Sarajevo.