Održan sastanak sa predstavnicima CPCD-a u cilju unapređenja saradnje vladinog i nevladinog sektora

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović održao je sastanak sa direktoricom Centra za promociju civilnog društva (CPCD) Aidom Dagudom u cilju unapređenja saradnje vladinog i nevladinog sektora, te realizacije budućih zajedničkih projekata.

Direktorica Daguda istakla je kako Centar za promociju civilnog društva ima veliko iskustvo u izradi i implementaciji projekata koje finansira EU, USAID, Švedska i ostali donatori, te da se trenutno, između ostalih implementira i projekat “Misli o prirodi!” u okviru kojeg sarađuju sa velikim brojem okolišnih udruženja, a jedno od tih je i Udruženje “Aarhus centar” sa područja Općine Novo Sarajevo.

O uspostavi Smart Resursnog centra prisutne je upoznala Dajana Cvjetković, menadžerica programskih aktivnosti CPCD-a. Radi se, naime o instituciji za obrazovanje odraslih, akreditovane od strane Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, a koja pruža usluge obuke za izradu i implementaciju projekata po EU standardima.

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović zahvalio se direktorici Dagudi na iniciranju ovog sastanka na kojem je iskazana spremnost za pružanje stručne pomoći i podrške ovoj lokalnoj zajednici sa ciljem boljeg ostvarivanja strateških ciljeva Općine, a naročito sa aspekta što većeg uključivanja građana u javne konsultacije na području Općine, te podrške razvoju i jačanju kapaciteta nevladinih organizacija u procesima privlačenja EU fondova.

“Općina Novo Sarajevo je otvorena za dalju saradnju kada je u pitanju implementacija ovih i sličnih aktivnosti a koje će doprinijeti pozitivnim promjenama u ovoj važnoj oblasti”, istakao je načelnik dr. Tanović.