Inter razmontirao Milan i udaljio ga od Scudetta

Fudbaleri Intera su slavili u velikom gradskom derbiju protiv Milana rezultatom 3:0 i napravili veliki korak ka osvajanju titule prvaka Italije.

Ovom pobjedom Nerazzurri su svom najvećem rivalu “pobjegli” na četiri boda petnaest kola prije kraja, a u narednim sedmicama imaju jako dobar i opušten raspored.

Milanu je ovo drugi vezani poraz u prvenstvu nakon što je u prethodnom kolu od Rossonera bila bolja Spezija. Milan je većinu sezone bio prvi ali sada u ključnim momentima kao da su popustili i ispuštaju Scudetto iz svojih ruku.

Inter je krenuo silovito i već u 5. minuti Donnarumma je morao da vadi loptu iz mreže, a strijelac je Lautaro Martinez  koji je nakon dodavanja Lukakua postigao pogodak za 0:1. Na odmor se otišlo sa ovim rezultatom.

Inter nije imao namjeru da stane, a Lukaku i Martinez su opet bili krivi za tugu navijača Milana. Martinez je opet na asistenciju Perišića postigao gol u 57. minuti i povisio na 0:2, da bi Lukaku devet minuta poslije ugasio sve nade navijača Milana i postavio konačnih 0:3, također na asistenciju Perišića.

Naš reprezentativac Rade Krunić je meč odgledao s klupe za rezerve.