KJKP ViK: Danas će biti izvođeni radovi u nekoliko sarajevskih ulica

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema i kanalizacionoj mreži, danas će biti izvođeni u nekoliko sarajevskih ulica.

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova u slijedećim ulicama: Ibrahima Hafiza Ridžanovića, Hasana Merdžanovića, Iza gaja, Rogatička, Blagovac, Cap Anamur, Vlakovo, Omladinskih radnih brigada, Bulevar branilaca Dobrinje, Renovačka, Zaima Šarca, Derebent, Himzarina, Patriotske lige, Marcela Šnajdera, Paje, Jarčedoli, Humska, Ruđera Boškovića i Partizanskog odreda Zvijezda. Okončanje radova očekujemo u poslijepodnevnim satima.

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Antuna Branka Šimića, Uglješići i Gornji Hotonj. Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršit će se u ulicama Sabita Užičanina, Porodice Ribar, Azize Šaćirbegović, Aleja Lipa, Jošanička, Omladinska, Mehmeda Handžića, a ručno čišćenje slivnika u ulici Topal Osman paše. Ručno čišćenje šahtova vršit će se u ulici Antuna Branka Šimića.

Crpanje taložnika vršit će se u Rajlovcu, saopćeno je iz ViK-a.