KJKP ViK: Danas će biti izvođeni radovi u nekoliko sarajevskih ulica

Zbog popravke većeg kvara na glavnoj vodovodnoj cijevi u ulici Antuna Branka Šimića, doći će do prekida u vodosnabdijevanju u istoj, kao i ulici Milana Preloga.

Normalizaciju u vodosnabdijevanju možemo očekivati po završetku radova u večernjim satima.

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Paromlinska, Sakiba Nišića, Uglješe Uzelca i Začardak. Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršit će se u ulicama Školska, Ejuba Sarajkića, Đamijska, Aleja lipa, Jošanička, Omladinska a ručno čišćenje slivnika u ulici Mehmeda Handžića. Crpanje septičke jame vršit će se na lokalitetu Ljubine.

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova u slijedećim ulicama: Enesa Herića, Envera Čolakovića, Poligonska, Braće Nuhić, Omladinskih radnih brigada, Salke Lagumdžije, Adema Buće, Vitkovac, Franje Kluza, Briješće brdo, Remze Ahmetovića, Škaljin sokak, Rogina, Vrbovska, Kenana Demirovića, Šehidska, Ruđera Boškovića, Sarajevskih gazija, Bačići i Branilaca Šipa. Okončanje radova očekujemo u poslijepodnevnim satima. U sklopu realizacije Projekta rekonstrukcije pumpnih stanica koji se finansira iz kredita EBRD, za četvrtak i petak 25. i 26.02.2021. godine su planirani radovi na zamjeni hidromašinske opreme u PS “Bačevo”.

Zbog navedenog, u periodu od 11:00h do 14:00h može doći do poremećaja u vodosnabdijevanju u slijedećim dijelovima grada: Sokolović kolonija, Lužani, Stupsko brdo, Stup, Bačići, Doglodi, Bojnik, Dobroševići, Ahatovići, Osik, Lužansko polje, te kompleks hotela i fakulteta na Ilidži.