Mario Kordić i Zlatko Guzin još uvijek su u utrci za gradonačelnika Mostara

Mario Kordić i Zlatko Guzin ostaju u utrci za gradonačelnika Mostara i nakon ponovljenog prvog kruga glasanja u Gradskoj vijećnici.

U Gradskom vijeću Mostara obavljen je prvi krug glasanja za gradonačelnika.

Mario Kordić je dobio 14 glasova, Zlatko Guzin 12, Irma Baralija 2, dok Arman Zalihić nije dobio nijedan glas. Dva listića su bila nevažeća.

Boška Ćavar koja zbog zdravstvenih problema ne prisustvuje sjednici glasala je u prvom krugu i njen glas je bio u glasačkoj kutiji prije nego što je počelo glasanje drugih vijećnika.

Podsjećamo, prvi krug glasanja za gradonačelnika Grada Mostara prekinut je nakratko jer su, nakon Armana Zalihića, sjednicu napustili i ostali vijećnici SDP-a, kao i vijećnici Prve mostarske partije.

Kazali su da nisu ispoštovane procedure jer je glasanje početo bez da je obznanjeno na način da su kovertu s listićem odnijeli vijećnici Boški Ćavar koja je glasala.

Dodali su da je također razlog taj što predsjedavajući Ivan Zelenika nije dozvolio dodatnih pet dana za konsultacije u vezi izbora gradonačelnika kako je Zalihić tražio u cilju lobiranja za podršku.