Foto: Arhiv

Sutra pretežno oblačno, snijeg od večernjih sati

Danas je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom u južnim i jugozapadnim dijelovima, a na planinama i sa slabim snijegom, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica -2 stupnja, Ivan-sedlo 7, Livno 9, Sokolac 10, Grude i Trebinje 11, Bugojno, Drvar, Gradačac, Mostar, Sarajevo i Zvornik 12, Neum i Stolac 13, Bihać 14, Banja Luka 15, Jajce, Tuzla i Zenica 16, Sanski Most 17 stepeni.

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne uglavnom kiša, a postupan pad temperature zraka, uvjetovat će i prelazak kiše u susnježicu i snijeg, osim na krajnjem jugu. Na planinama sa snijegom.

Od sredine dana prema večernjim satima postupan prestanak padavina. Vjetar umjerene jačine. Prije podne vjetar postepeno mijenja smjer sa juga na sjever.

Temperatura zraka većinom između -2 i 5, na jugu zemlje do 8 stepeni. Tokom poslije podneva, postupan pad temperature zraka.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najprije sa kišom, a padom teperature kiše će postupno prelazit u susnježicu i snijeg.

Jutarnja temperatura oko 2, a najviša dnevna oko 5 stepeni.

U petak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima se očekuje i slab snijeg. U Hercegovini pretežno vedro, uz postupno naoblačenje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje do 0, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između -7 i -1, na jugu zemlje od 4 do 7 stepeni.

U subotu umjereno do pretežno oblačno i prohladno vrijeme. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima i sa slabim snijegom. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje do 0, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između -7 i -1, na jugu zemlje od 4 do 7 stepeni.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni i sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje do -1, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između -7 i -1, na jugu zemlje od 4 do 7 stepeni.