MUP KS: Maloljetnik izboden na Obali Kulina bana

Jučer je oko 15 sati na Obali Kulin bana u općini Stari Grad Sarajevo, nožem povrijeđena jedna osoba, saopćili su iz policije.

Kako su naveli u saopćenju, izlaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode prijave. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o mlb. licu, rođeno 2003.godine, nastanjeno u Sarajevu. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara kod istog konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život, a na Klinici za torakalnu hirurgiju je zadržan na daljem liječenju.

Navedenog dana u 19,45 sati, policijski službenici su na području općine Stari Grad Sarajevo, pronašli i lišili slobode lica: D.B., rođen 1998.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Ubistvo u pokušaju) i Š.H., rođena 1998.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 31. KZ F BiH (Saučesništvo).

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Isti su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad pomenutim licima.