Načelnik Općine Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić, uputio donaciju u vidu knjiga školama u Potočarima

Oko 200 knjiga proteklog vikenda isporučeno je, odlukom općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića, područnim školama u Potočarima.

U ime općinskog načelnika, donaciju je uručila pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Lejla Dizdarević.

Kako je potvrdila Dizdarević, knjige su isporučene područnim odjeljenjima: Osat, Osmače, Žutica, Sućeska i Podravanje. Među doniranim knjigama našli su se brojni naslovi za djecu i nastavnike, poput: “Historija Bosne od 1788-1878” autora Galiba Šljive, “Isplači se, biće ti lakše” autora Hasana Paloša, “Soneti” Skendera Kulenovića, “Mislilac i državnik Alija Izetbegović”, ali i brojni rječnici stranih jezika, kao i pravopisi koji će učenicima olakšati svakodnevni rad.

Donacija je upućena s ciljem poboljšanja bibliotečkog fonda, te pružanja boljih uslova učenicima ovih odjeljenja.

Podsjećamo da je u februaru prošle godine, biblioteci Memorijalnog centra Potočari poklonjeno je 1.000 knjiga, a radilo se o donaciji općinskog načelnika i Općine Stari Grad i učenika osnovnih škola iz ove općine. Tadašnju donaciju je primio direktor Memorijalnog centra Emir Suljagić koji je uz riječi zahvale za donaciju biblioteci, podsjetio i da je općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić među prvima prihvatio i uplatio sredstva za podršku radu Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari.