Akcija SIPA-e/ Hasan Dupovac i Zijo Mutap lišeni slobode

Nakon što su Hasan Dupovac i Zijo Mutap lišeni slobode, nalaze se u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu u Istočnom Sarajevu, gdje se ispituju u svojstvu osumnjičenih za krivično djelo “organizirani kriminal” u vezi sa krivičnim djelima “protuzakonito posredovanje” i “pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela”.

Ispitivanje obavljaju saradnici postupajućeg tužitelja Tužilaštva BiH i pripadnici SIPA-e, saznaje N1.

Tokom današnjeg pretresa izuzeti su predmeti koji će biti korišteni u daljnoj istrazi navedenih krivičnih djela i daljnjem postupku.

Podsjećamo da su po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, jutros vršili pretrese sa ciljem prikupljanja dokaza. Pretresi su se vršili u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića u mjesecu februaru 2016. godine.

Jedna od osoba čiji se prostori pretresaju, je službena osoba u institucijama Kantona Sarajevo, a u interesu istrage, Tužiteljstvo BiH nije u m ogućnosti da javnosti saopšti više detalje niti informacija.