NSRS: U prvom dijelu 14. redovne sjednice usvojeno sedam zakona i dva nacrta

Narodna skupština Republike Srpske danas je, u prvom dijelu 14. redovne sjednice, usvojila sedam zakona i dva nacrta zakona.

Usvojeni su: Zakon o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske, Zakon o Gradu Derventa, Zakon o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske sa amandmanima, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o gasu sa amandmanima, Zakon o protivgradnoj zašititi i Zakon o slobodnim zonama Republike Srpske.

Usvojeni su Nacrt zakona o notarskoj službi Republike Srpske, koji je upućen u stručnu raspravu koja će se provesti u roku od 30 dana, i Nacrt zakona o zaštiti od uznemiravanja na radu, koji je upućen u javnu raspravu.

Na ovoj sjednici su dodijeljeni mandati narodnim poslanicima: Boris Spasojević (SNSD), Stevo Joksimović (SDS) i Radenko Čupić (PDP), a svečanu zakletvu pred Narodnom skupštinom Republike Srpske položio je i novoizabrani ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Nedeljko Ćorić.

Četrnaesta redovna sjednica Narodne skupštine biće nastavljena u utorak, 16. februara, u 10 sati, a ne Dnevnom redu nalazi se još 12 tačaka.

Preostale tačke Dnevnog reda 14. redovne sjednice:

12. Nacrt zakona o studentskom standardu

13. Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o studentskom organizovanju

14. Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stočarstvu

15. Prijedlog Budžeta Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2021. godinu

16. Prijedlog Programa poslova premjera i osnivanja katastra nepokretnosti za period 2021 – 2025. godine

17. Informacija u vezi sa zahtjevom za podnošenje izvještaja visokog predstavnika o sprovođenju civilne implementacije mirovnog sporazuma u BiH za period 2009 – 2020. godine – prijedlog Kluba poslanika SNSD

18. Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Međunarodnog fondu za razvoj poljoprivrede (IFAD) po projektu razvoja seoskog preduzetništva i poljoprivrede

19. Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za prvu fazu programa integrisanog razvoja koridora rijeka Save i Drine uz korišćenje višefaznog programskog pristupa (9129-BA)

20. Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske kod Svjetske banke – Međunarodne banke za obnovu i razvoj za Projekat oporavka i podrške firmama/poslovnim subjektima

21. Prijedlog odluke o usvajanju Plana parcelizacije za auto-put Banja Luka – Prijedor, po skraćenom postupku

22. Prijedlog Deklaracije o zaštiti rijeka u Republici Srpskoj – prijedlog narodnog poslanika Igora Crnatka

23. Izbor i imenovanja, navodi se u saopćenju nakon sjednice NSRS.