Odmor sa svrhom za osmijeh svakog djetete/ Kako podržati rad SOS Dječijih sela

Hoteli grupacije Winter d.o.o., Hotel Blanca Resort & Spa, Hotel Pahuljica i Hotel Sunce Vlašić novi su prijatelji organizacije SOS Dječija sela BiH.

Tri hotela iz grupacije su odlučila podržati rad Organizacije donirajući 5 KM od svakog aranžmana koji je izvršen i plaćen tokom ove godine.

“Kada nam gošće i gosti kažu da naši hoteli odišu toplinom doma, a da ih naši timovi tretiraju poput članova porodice ili prijatelja, to su najveći komplimenti koje možemo dobiti. Upravo su dom i porodica ono što smatramo da svako dijete u Bosni i Hercegovini treba imati, odrastati voljeno, poštovano i zaštićeno. Saradnja sa SOS Dječijim selima u Bosni i Hercegovini je naš skromni doprinos realizaciji ove ideje. Ovo je početak naše saradnje koju ćemo nastaviti jačati i granati”, izjavio je event manager Srđan Duletić.

“U kompaniji Winter prepoznali su našu misiju da nijedno dijete ne treba odrastati samo, te su cijeneći vrijednosti porodice odlučili podržati SOS Dječija sela BiH kroz kampanju. ‘Odmor sa svrhom za osmijeh svakog djeteta’. Lijepo je znati da vrijeme koje provodite sa svojom porodicom na odmoru ima i plemenitu svrhu da pomogne djeci i mladima iz brige i podrške SOS Dječijih sela BiH. Istinski smo zahvalni našim partnerima koji shvataju važnost odrastanja u porodičnom okruženju, ali i stvaranja uspomena na bezbrižno djetinjstvo”, istakla je Mirela Gruenther-Đečević, nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH.

Svi gosti koji odmor sa porodicom ili prijateljima žele provesti u Hotelu Blanca Resort & Spa, Hotelu Pahuljica i Hotelu Sunce Vlašić biće dio humane kampanje pomoći djeci bez roditeljskog staranja.

Lijepe uspomene sa odmora na Vlašiću mogu biti i vaš odmor sa svrhom, kojim ćete dati podršku da djeca i mladi imaju jednako sretne uspomene na bezbrižno djetinjstvo.
Osim što će od svakog uplaćenog aranžmana ovi vlašićki hoteli donirati 5 KM SOS Dječijim selima BiH, na recepcijama će biti postavljene i donatorske kućice u koje gosti mogu ostaviti donacije u iznosu koji sami odaberu.

Iz Organizacije SOS Dječija sela BiH zahvaljuju se svim donatorima, posebno prijateljima koji su odlučili podržati SOS porodice u izazovnim danima kada se svi suočavamo sa svakodnevnim poteškoćama. Ukoliko i vi želite podržati rad SOS Dječijih sela BiH više informacija o načinima podrške možete naći na web stranici www.sos-ds.ba.