Poluvrijeme: Grčka – Bosna i Hercegovina 37:49

Naša reprezentacija se već plasirala na Eurobasket i u ovom meču igraju za prestiž i traže “osvetu” protiv Grka.

U prvom meču protiv Grčke naša selekcija je u tuzlanskom Mejdanu doživjela poraz rezultatom 70:65, a ako naša reprezentacija želi prvo mjesto u grupi morat će pobjediti sa većom razlikom.

Iz našeg tabora su istakli da se žele fokusirati na sebe i odigrati što bolje, te da su ove dvije utakmice prilika da se još bolje uigramo i rastemo kao ekipa.

Naši momci su jako dobro otvorili susret, igrali su jako disciplinovanu i dobru odbranu, a u napadu su bili jako kreativni sa dosta asistencija. Jedini segment igre koji je bio slab, bila su slobodna bacanja, naši momci su promašili dosta “penala”.

Bosna i Hercegovina nije ispuštala prednost od početka susreta, a u prvoj dionici prednost je išla čak i do 11 poena. Grci su počeli da igraju ozbiljnije i došli do samo 4 poena zaostatka, ali naši momci su ubacili u brzinu više i sa dvije vezane trojke Lazića došli do 12 poena razlike.

Najbolji pojedinci u prvom poluvremenu su bili Kenan Kamenjaš i Emir Sulejmanović u našoj reprezentaciji koji su ubacili po 10 poena, kod Grka Linos Chrysikopoulos i Vassilis Kavvadas su ubacili po 9 poena.

Našim momcima želimo sreću i da smireno završe posao i preuzmu prvo mjesto u grupi.