Prvi čestitali Dan nezavisnosti: Mališani iz Vrtića “Pčelica” u posjeti kod načelnika Hadžibajrića

Djeca iz Vrtića “Pčelica”, predškolarci uzrasta do šest godina, u pratnji svojih odgajateljica, posjetili su povodom Dana nezavisnosti općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića.

Uz veselu dječiju graju, pjesmice i osmijehe ispričali su sve što oni znaju o Danu nezavisnosti i ponosno izrecitovali pjesmice koje su naučili za ovu priliku.

Druženje sa općinskim načelnikom iskoristili su i da postavljaju pitanja koja su uobičajena za njihov uzrast, od toga šta je posao načelnika, pa do pitanja o tome šta je stipendija, video platno i džeparac. Ipak, ono što ih je najviše obradovalo su pokloni koje su dobili prilikom posjete načelniku kako bi se zasladili i današnje druženje ponijeli u lijepom sjećanju, saopćeno je iz općine Stari Grad.

Samira Kešo, odgajateljica iz Vrtića “Pčelica” zahvalila se načelniku Hadžibajriću što je izdvojio vrijeme za današnje goste.

“Mi svake godine za državne praznike posjetimo neku od institucija, a ovaj put smo poželjeli da dođemo vama. Hvala vam što ste nas ovako lijepo ugostili. I prije smo dolazili kod vas i zaista nas uvijek srdačno primite. Djeca uvijek vole posjete, tako da im je i danas posebno drago što su tu,” kazala je Kešo.

“Zahvalila bih se i na našem predivnom dvorištu koje ste uredili. Djeca baš uživaju na postavljenom mobilijaru”, dodala je.

Kao znak zahvalnosti, načelniku Hadžibajriću uručili su rad koji su za ovu priliku izradila djeca Vrtića “Pčelica”.

Nakon druženja sa mališanima načelnik Hadžibajrić je obećao da će ih posjetiti i na priredbi koju pripremaju krajem aprila u svom vrtiću.