Tom Brady bacio pehar pobjednika Super Bowla s jednog čamca na drugi tokom proslave Tampa Bay Buccaneersa

Quarterback Tom Brady proslavio je svoj rekordni sedmi trofej u Super Bowlu bacajući Vince Lombardi Trophy s jednog na drugi brod tokom pobjedničke parade brodova Tampa Bay Buccaneers uz rijeku Hillsborough.

Bradyjeva kći Vivi očito nije vjerovala u bacanje oca, jer se moglo čuti kako viče “tata, ne!” dok se pripremao za bacanje trofeja. Srećom za Bradya i vjerovatno neke nervozne rukovodioce NFL-a, saigrač Cameron Brate uspio je uhvatiti trofej.

To je bio najbolji ulov u mom životu”, rekao je Brate za Tampa Bay Times. “Nevjerovatno. Da to nisam uhvatio? Mislim da bih se morao povući”.

Hiljade fanova bilo je  pored rijeke Hillsborough i tako su se pridružili proslavi, poštovali su zahtjev gradonačelnice Jane Castor i nosi li su maske te držali socijalnu distancu kako bi se spriječilo širenje Covid-19.

Čamci koji su se pridružili paradi također su zamoljeni da zbog pandemije drže najmanje 50 metara od čamaca koji su prevozili igrače i druge članove franšize.

Tampa Bay je u nedjelju na svom stadionu pobijedio Kansas City Chiefse rezultatom 31-9, i drugi put u su u svojoj historiji osvojili Super Bowl.

Pomogao im je legendarni Brady, koji je sa 43 godine i 188 dana postao najstariji igrač koji je igrao u najvećoj utakmici u američkom sportu i osvojio svoj sedmi naslov Super Bowla.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NFL (@nfl)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tampa Bay Buccaneers (@buccaneers)