Tom Brady ispisao historiju, sedmi put osvojio Super Bowl

Najveći NFL igrač svih vremena Tom Brady osvojio je svoj sedmi Super Bowl i  izdvojio u odnosu na sve druge. Tampa Bay Buccaneersi nadigrali su aktualne prvake i favorite Kansas City Chiefse s ogromnih 31:9.

Brady je sinoć bio fantastičan, igrao je kao da se prvi put našao u Super Bowlu. Brady je završio utakmicu sa savršenim skorom  tri touchdown, bez presječenog dodavanja s 21 od 29 kompletiranih pasova. Bez ikakvog iznenađenje osvojio je još jedan MVP trofej u najvećoj utakmici američkog sporta, peti u karijeri.

Tom Brady je neuništiv, ima više naslova od svih drugih timova NFL-a, drugi iza njega je Charles Haley s pet naslova prvaka, a kod klubova najviše titula imaju New England Patriots, šest.

“Ponosan sam na sve ove momke ovdje, na sve s čime smo se suočavali tokom cijele godine. Imali smo težak novembar, ali BA (trener Bruce Arians) imao je povjerenje u nas, tim je imao puno samopouzdanja. Mislim da smo svi znali da će se ovo dogoditi večeras, zar ne? Na kraju smo odigrali najbolje što smo mogli na kraju godine,” kazao je Brady.

Brady je u martu prošle godine na iznenađenje svih, napustio New England Patriotse u kojima je proveo 20 sezona i u kojima je izborio svih svojih prvih devet ulazaka u Super Bowl te je odlučio karijeru nastaviti u Tampa Bay Buccaneersima, ekipe koja je jedini naslov osvojila 2003. pobjedom protiv Oakland Raidersa. I već u prvoj sezoni u novom klubu stigao je do trona.

Samo par minuta nakon osvajanju Super Bowla s Tampom, legendarni Tom Brady je najavio odbranu titule sljedeće godine u dresu popularnih Buccaneersa.

Vraćamo se, da, vraćamo se braniti titulu!”