Bogić Bogićević povodom Dana Zenice: Nikada ništa nisam radio zbog priznanja i nagrada

Počasni građanin Zenice, ugledni bosanskohercegovački političar Bogić Bogićević, u govoru na današnjoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Zenice, svima se zahvalio na dobijenom priznanju i ukazanoj časti.

“Priznanja se, obično, nikada ne traže. Ali se rijetko kada odbijaju. Ja nisam u svom životu, ništa radio zbog priznanja i nagrada. Čak, sve što sam radio, radio sam što sam mislio i mislim da je to ispravno. Često, ono što sam radio, nije nailazilo na odobravanje svih. Za neke nije bilo, čak, ni logično”, istakao je Bogićević.

Kako je kazao, dobiti priznanje počasnog građana za njega predstavlja veliko i posebno priznanje.

“Dobiti ovo priznanje za mene predstavlja veliko i posebno priznanje. Zato svoju zahvalnost dugujem svim građankama i građanima Zenice, gradskim vijećnicima, gradonačelniku Fuadu Kasumoviću, Ocjenjivačkom sudu Grada Zenica, a posebno sovju zahvalnost dugujem svima koji su 585 godina ovaj grad gradili i grade.

Zahvalnost dugujem i svima koji su branili i odbranili ovaj grad jer priznanja se obično nikada ne traže, ali se rijetko kada odbijaju. Svim građanima Zenice želim da imaju sretniji i uspješniji život, život koji će imati ljudsko dostojanstvo i svoj smisao”, rekao je Bogićević.