Bolnica Trebinje: Jutros smo svjedočili smrti mladog sugrađanina

Situacija sa koronavirusom u JZU Bolnica Trebinje je više nego zabrinjavajuća, trenutno je hospitalizovano više od 60 pacijenata, 3/4 njih je sa teškom kliničkom slikom, a u toku dana očekuje se još hospitalizacija, saopćili su iz bolnice.

Vijest koja je uzdrmala javnost jeste ta da je u ovoj ustanovi preminula i najmlađa žrtva od posljedice zaraze koronavirusom, mladić od 35 godina.

Na aktivnim kovid odjeljenjima nema mjesta, stoga otvaramo još jedno kovid odjeljenje, a radi se o Odjeljenju interne medicine“, saopćeno je iz bolnice.

Također, navode da se situacija usložnjava, svakodnevno se hospitalizuje više pacijenata.

“Jutros smo svjedočili smrti mladog sugrađanina, koja nas je sve uznemirila”, naveli su.

Apeluju i mole građane na poštovanje svih epidemoloških mjera.

Korona, nemilosrdno, odnosni ljudske živote, a mi se još uvijek nismo uozbiljili. Trenutno razmatramo i tražimo prostor za obavljanje specijalističkih pregleda, onih ambulanti koje su zatvorene zbog prelaska u kovid režim, o čemu ćemo vas sutra obavijestiti“, saopćeno je iz JZU Bolnice Trebinje.

❗ SAOPŠTENJE ZA JAVNOST ❗

INTERNO ODJELJENJE PRELAZI U KOVID REŽIM

Poštovani sugrađani, situacija sa virusom korona u…

Posted by JZU Bolnica Trebinje on Wednesday, 24 March 2021

 

Podsjećamo, iz zdravstvene ustanove ističu kako mladić nije imao pridruženih bolesti, a prema navodima nadležnih za ovaj slučaj ističu kako je prethodno bio priključen na neinvazivnu mehaničku ventilaciju.

Hercegovina/ Od koronavirusa preminula najmlađa žrtva u Trebinju