Borac se plasirao u polufinale kupa BiH, Široki na Pecari pao bez ispaljenog metka

Fudbaleri Borca su danas na Pecari pružili jako dobru partiju, te su se plasirali u polufinale Kupa BiH, nadigravši danas Široki Brijeg.

Rezultat je glasio 0:2 za Banjalučane i tako se plasirali u polufinale najvećeg takmičenja u našoj zemlji.

U prvih dvadesetak minuta nije bilo skoro nikakvih uzbuđenja, a onda je uslijedio ozbiljniji pristup igri od Banjalučana koji u roku od četiri minute dva puta tresu mrežu Zlomislića.

Prvo u 28. minuti Vranješ pogađa nakon lijepe asistencije Mehanovića koji mu je glavom spustio loptu i “servirao” mu pogodak, a u 32. Ziljkić stiže do lopte koju je boksovao Lakić, i pogađa za 0:2.

Široki je pokušao uzvratiti i vratiti se u igru, Jurilj je u 38. minuti zatresao mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda.Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:2 i Borac je mogao smirenije i opuštenije da igra u nastavku.

Široki je ušao nešto ofanzivnije u drugo poluvrijeme i pokušao napraviti pritisak u čemu su i uspjeli, ali nisu ugrozili gol Lakića. Potom je u 49. minuti pokušao glavom Vranješ, ali nije bilo promijene rezultata.

U 64. minuti je Široki imao najbolju priliku, Ćosić je bio neoprezan i ruši Ikića u svom kaznenom prostoru, te je dosuđen penal za Široki. Jurilj je šutirao, Lakić odbranio njegov šut, lopta se odbila do Jurilja, ali je on potom šalje visoko preko gola.

Široki više nije imao snage da ponovo ozbiljnije zaprijeti Lakiću i da se vrati u igru. Borac je do kraja čuvao prednost i to im je uspjelo plasirali su se u polufinale Kupa BiH.

Borac je u nadoknadi imao idealnu šansu da postigne i treći gol, ali je Meleg promašio penal. Tačnije, njegov slab šut je zaustavio Zlomislić.

Podsjećamo, ranije su danas polufinale izborili Klis i Tuzla City.