CGO: Leposavić da podnese ostavku ili da bude smijenjen

Tamara Miloš, koordinatorka programa za ljudska prava je izjavila da Centar za građansko obrazovanje (CGO) cijeni da ćutanje Vlada Crne Gore povodom izjave ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava, Vladimira Leposavića, kojom je negirao da se u Srebrenici dogodio genocid, dovodi u pitanje proklamovanu opredjeljenost Vlade ka evropeizaciji društva i izgradnji kulture ljudskih prava.

“Leposavić je svojim odgovorom na poslaničko pitanje obesmislio obavezu Crne Gore da poštuje međunarodne sudske odluke i obavezujuće međunarodne dokumente, a nanio je štetu i multietničkom skladu, procesu tranzicione pravde i pomirenja i potpirio uzavrelu atmosferu u crnogorskom društvu”, navodi se u objavi.

“Ukoliko Leposavić ne razumije kakvu je štetu napravio Crnoj Gori na unutrašnjem i spoljašnjem planu i zbog toga ne podnese ostavku ili ga premijer ne smijeni, CGO poziva poslanike Skupštine Crne Gore da to urade”, stoji u objavi Centra za građansko obrazovanje.

CGO izražava uvjerenje da u skupštinskom sazivu ima dovoljne većine koja neće dozvoliti da negatori genocida u Srebrenici budu članovi Vlade Crne Gore.

▪️ Leposavić da podnese ostavku ili da bude smijenjen❗

▪️ #CGO cijeni da ćutanje Vlada Crne Gore povodom izjave…

Objavljuje Centar za građansko obrazovanje – CGOPonedjeljak, 29. ožujka 2021.