Đorđe Miličević se vraća u SDS

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović objavio je danas kako se u SDS vraća Đorđe Miličević, aktuelni načelnik Općine Šamac te da s njim prelazi cijeli općinski odbor, 43 funkcionera, sedam odbornika, sedam direktora javnih preduzeća te članovi 15 mjesnih odbora. Riječ je o 110 novih članova.

“Riječ je o uspješnoj osobi koja je u drugom mandatu načelnika općine Šamac. Prije toga uspješno je obavljao dužnost zamjenika ministra civilnih poslova BiH. Mi ne dobijamo u liku Đorđa Miličevića samo njega već značajan broj ljudi, članova SDS-a, to je sa 15 mjesnih odbora i 43 člana općinskog odbora kao i 110 članova koji prelaze u SDS i sedam funkcionera, direktora javnih preduzeća. To je najveća snaga od svih političkih partija u općini Šamac”, rekao je Šarović.

Također je naveo kako je ovo za njega izuzetna čast i da ovo ujedno predstavlja nastavak političke borbe na lokalnom nivou kao i RS-u.

“Čast mi je zadovoljstvo što se vraćam u svoju kuću nakon 11 godina. Ovo nije nikakv prelazak, ovo je nastavak političke borbe za bolje sutra na lokalnom nivou i RS-u.”, kazao je Šarović.

Miličević ističe kako će SDS u budućnosti biti glavna opoziciona partija a sutra i glavna na vlasti koja će unaprijediti samu RS.

“Vjerujem da je SDS glavna opoziciona partija, a sutra glavna na vlasti oko koje će se okupiti druge stranke da ponudimo bolju RS u smislu svih dešavanja. Spreman sam dati svoj doprinos SDS-u”, poručio je Miličević.