Javni poziv: “Posadi svoj hlad”

Početkom godine, u saradnji sa NVO Zeleni Razvojni Centar Bijeljina, sprovedena je anketa pod nazivom: “Posadi svoj hlad”, u kojoj su građani Općine Ilijaš nedvosmisleno potvrdili zainteresovanost za ozelenjavanje svoje okoline.

Zahvaljujući aktivnom učešću naših sugrađana Općini Ilijaš je dodijeljeno 100 sadnica “Bijelog jasena”.

Pozivamo sve zainteresovane građane, nevladine organizacije, škole i mjesne zajednice da se prijave, preuzmu svoju sadnicu i posade svoj hlad. Prijave sa imenom, prezimenom, kontakt telefonom i lokacijom na kojoj se planira saditi mogu se poslati do 06.04.2021. godine na mail: adha.masnopita@ilijas.ba ili broj telefona 033/580-669.

Podjela sadnica je planirana 09. aprila, ispred Sportske dvorane Ilijaš, a o satnici preuzimanja sadnica prijavljeni zainteresovani subjekti biti će naknadno obaviješteni, saopćeno je iz općine Ilijaš.

Ovaj projekat je usaglašen sa ciljevima svjetske akcije Trillion Trees Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, kao i sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist zrak u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od strane brojnih institucija.