KJKP VIK: Radovi na održavanju vodovodnog sistema u nekoliko sarajevskih ulica

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova u nekoliko sarajevskih ulica.

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Himze Polovine, Safeta Pašalića i na Butilama. Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršit će se u ulicama Mustafe Behmena, Muhameda efendije Pandže, te na Baščaršiji i Ilidži, ručno čišćenje slivnika i podužne rešetke u ulici Gabelina a ručno čišćenje šahta u ulici Safeta Ahmetspahića.

Crpanje septičkih jama vršit će se u ulicama Avde Palića i Braće Bajić.

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova u slijedećim ulicama: Antuna Hangija, Nadosjek, Avde Jabučice, Alipašina, Igmanskih bataljona, Pandurica, Put Famosa, Velika aleja, Džemala Bijedića, Varaždinska, Radnička, Ispod grada, Čadordžina, Prusačka, Nusreta Fazlibegovića, Breka, Rušida Prgude, Ismeta Mujezinovića, Višnjik, Zaima Šarca, Harbina, Terzibašina, Toka, Kurtin sokak, Kamenica, Mahmutovac, Paje Malta, Zmaja od Bosne, Hum brdo i Porčina.

Okončanje radova očekujemo u poslijepodnevnim satima, saopćili su iz ViK-a.