Konaković podnio krivičnu prijavu protiv Skake i Hadžibajrića

Predsjednik Naroda i pravde, Elmedin Konaković se na svom Facebook profilu obratio povodom dešavanja na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva koja je prekinuta te odgođena nakon glasanja za izbor predsjedavajućeg.

Konaković je izjavio da se u vremenu korone borimo sa težim problemima od političkih ali da svakako ne možemo skrenuti sa važnih tema.

“Dužan sam iznijeti nekoliko vrlo važnih informacija koje se tiču današnje sjednice na kojoj je trebalo biti izabrano rukovodstvo Gradskog vijeća, gradonačelnik i njegovi zamjenici. Nažalost, u vremenu korone, u vremenu u kojem se borimo s puno težim problemima od ovih političkih, ali ne možemo skrenuti ni sa ovih važnih tema. Vrlo je važno da javnost zna sa kakvom se to kriminalnom hobotnicom i dalje borimo”, kazao je Konaković.

Kanaković je izjavio da je lično podnio krivičnu prijavu protiv aktuelnog gradonačelnika Sarajeva, Abdulaha Skake i načelnika Općine Stari Grad, Ibrahima Hadžibajrića.

“U popodnevnim satima u ime cijele koalicije i svih gradskih vijećnika, lično sam podnio krivičnu prijavu protiv aktuelnog gradonačelnika Sarajeva, Abdulaha Skake i načelnika Općine Stari Grad, Ibrahima Hadžibajrića, a na sljedeće okolnosti. U proteklih nekoliko sedmica je bio nezapamćen pritisak na gradske vijećnike koji su danas glasali o rukovodstvu i koji su trebali glasati za gradonačelnika”, istakao je on.

Također kaže kako je naveo niz dokaza i svjedoka koji će izaći pred Tužilaštvo.

“Još jednom, autentičan, potpuno identičan scenarij Asimu, ovog puta na čelu procesa bila su druga dva aktera, Skaka uobičajeno i Ibrahim Hadžibajrić iznenađujuče. U ovoj krivičnoj prijavi naveo sam niz dokaza i svjedoka koji će pred Tužilaštvom govoriti o direktnim kontaktima sa Skakom i Hadžibajrićem i njihovim posrednicima, i o onome što su imali na stolu kao ponudu da se podrži kandidat Srđan Srdić”, rekao je Konaković.

Dodao je da osim što će govoriti pred Tužilaštvom, da će govoriti i u javnosti.

Konaković kaže da izbor Bogića Bogićevića neće biti dobitak samo zbog njegovog imena, već i zbog toga što će se prema riječima Konakovića pomoći da se otvore neke tabu teme i do kraja ogole.