Općina Centar stavlja na raspolaganje materijalne i ljudske resurse zdravstvenim ustanovama

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, a sa ciljem provođenja mjera na sprječavanju širenja opasnosti od koronavirusa i efikasnije zaštite i spašavanja ljudskih života, načelnik Općine Centar Srđan Mandić donio je odluku da zdravstvenim ustanovama stavi na raspolaganje materijalne i ljudske resurse ove lokalne zajednice.

Naime, u skladu sa potrebama izraženim od strane rukovodećih struktura Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” odlučeno je da se ovoj bolnici na korištenje ustupi jedno kombi vozilo. S tim u vezi, danas je ispred Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš” izvršena primopredaja kombi vozila koje je u vlasništvu Općine Centar.

Vozilo će nam uveliko poslužiti za transport kisika, ali svakako i za transport medicinskog osoblja. Neizmjerno smo zahvalni na ovoj pomoći, kazao je Nedžad Bičakčić, šef mašinskog Odjela u Odjeljenju za tehničke poslove Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Pomenuto vozilo daje se na korištenje u trajanju od dva mjeseca, a ako se ukaže potreba taj rok će biti produžen, saopćeno je iz općine Centar.

Također Općina Centar je JU “Dom zdravlja Kantona Sarajevo” na raspolaganje stavila dva službena vozila, te dva vozača koji će prevoziti uzorke sa punktova za testiranje na analizu, ali i prevoziti medicinske timove na terenu.

Kao što je to bila praksa i u proteklom periodu, Općina Centar će kontinuirano pratiti stanje na terenu i urgentno rješavati sve pristigle zahtjeve kada je u pitanju pomoć zdravstvenim ustanovama.