Mladost minimalnom pobjedom napravila značajan korak u borbi za opstanak

Mladost je u prvom susretu 22. kola m:tel Premijer lige BiH ostvarila minimalnu, ali jako bitnu pobjedu nad Krupom rezultatom 1:0.

Ekipi iz Doboj-Kaknja će ova pobjeda donijeti mir na određeno vrijeme. Mladost je fantastično ušla u meč i još u uvodu meča golman gostiju Kolak bio je na mukama, u šansama su bili Hadžić i Hiroš, a gosti su uzvratili preko Jovića.

Domaći su do vodstva došli u 24. minuti. Hiroš je šutirao s ruba šesnaesterca, lopta okrznula Makitana i prevarila golmana i rezultat je glasio 1:0.

Na odmor se otišlo sa tim rezultatom, a u drugom dijelu ekipa Mladosti nije stajala i nastavili su prikazivati još bolju igru.

Redale su se nove prilike Nedima Hadžića, u nekoliko navrata zaprijetio je i Dedić. Samo zahvaljujući golmanu Kolaku, prednost Mladosti se nije povećala, imali su fantastične prilike i veliko je čudo da nisu postigli još pogodaka.

Do kraja je ostalo 1:0, ovom pobjedom ekipa Mladosti će imati jedan miran period u borbi za opstanak, dok Krupa ostaje zakucana na dnu premijerligaške tabele.

Mladost – Krupa 1:0 (Hiroš 24.).