Općina Centar će biti na raspolaganju svim zdravstvenim ustanovama

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić danas je razgovarao sa predstavnicima Doma zdravlja.

Vršilac dužnosti generalne direktorice JU “Dom zdravlja Kantona Sarajevo” Amela Kečo i direktorica Organizacione jedinice “Dom zdravlja Centar” Sabina Serdarević boravile su danas u zvaničnoj posjeti Općini Centar gdje ih je ugostio načelnik Srđan Mandić.

Na sastanku je između ostalog razgovarano o budućoj saradnji, realizaciji zajedničkih projekata, otvaranju ambulanti porodične medicine Šip i Pionirska dolina, te nastavku podrške Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar Domu zdravlja Vrazova. Direktorica Kečo izrazila je veliku zahvalnost Općini Centar i načelniku Mandiću što su ovoj zdravstvenoj ustanovi na raspolaganje stavili dva službena vozila, te dva vozača koji prevoze uzorke sa punktova za testiranje na analizu, ali i medicinske timove na terenu.

Ova pomoć nam je zaista dobrodošla u svakodnevnom radu. Vjerujemo da će Općine Centar koja kontinuirano pomaže Dom zdravlja pomoći i pri kupovini neophodne medicinske opreme i pomagala, ali i u organizovanju prevoza teško pokretnih pacijenata. Ja se nadam da ćemo uspješno sarađivati i da ćemo na terenu zajednički rješavati sve probleme, kazala je Kečo.

Načelnik Mandić posebno je izrazio zahvalnost svim zdravstvenim radnicima na energiji koju ulažu u vrijeme pandemije.

U uslovima pandemije postajemo svjesni dodatnog značaja i važnosti jačanja zdravstvenog sistema. Općina Centar će učiniti dodatni napor i iznaći sredstva da bi se ambulanta na Šipu što prije stavila u funkciju, jer je vrijeme pandemije pokazalo da ulaganje u zdravstveni sistem postaje nulti prioritet, jednako važan kao i druge egzistencijalne potrebe. Stojimo na raspolaganju Domu zdravlja u potpunosti i budite sigurni da ćemo sve pristigle zahtjeve kada je u pitanju pomoć zdravstvenim ustanovama rješavati urgentno, saopćili su iz Općine Centar.