Građani se Inspektoratu Općine Centar mogu obratiti i putem Vibera

Podsjećamo građane da je Općina Centar Sarajevo, sa namjerom da poboljša komunikaciju sa građanima, ali i još efikasnije djeluje na terenu, uvela Viber broj 061 936 742, putem kojeg Inspektoratu ove lokalne zajednice građani mogu slati poruke i fotografije sa terena.

Odlučna u namjeri da suzbije nelegalnu gradnju i nedozvoljeno zauzimanje javnih površina Općina Centar putem Inspektorata vodi aktivnu kampanju kontrole terena i gradnje objekata na svom području, a uvođenje Viber broja je još jedan doprinos ovoj kampanji.

Iz Inspektorata Općine Centar su naglasili da se svaki zahtjev detaljno analizira nakon čega, na osnovu procjene, inspektori izlaze na teren i reaguju, saopćeno je iz općine Centar.

Istovremeno, upućujemo apel građanima koji putem Viber broja budu vršili prijave da u porukama pojasne i lokalitet kako bi inspektori mogli brže reagovati.

Građani sve eventualne nepravilnosti mogu prijaviti i na dežurni telefon Inspektorata Općine Centar na broj 061 488 842, direktno na broj komunalne inspekcije 033 562 499, te putem Otvorene linije ili mobilne aplikacije mojCENTAR koja je besplatna i dostupna na sljedećem linku https://play.google.com/store/apps/details?id=com.segvic.reportcenter