Pukki dva puta pogađao, remi Finske i Bosne i Hercegovine

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je ubilježila remi protiv Finske na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, a rezultat je glasio 2:2.

Nakon jednog izjednačenog prvog poluvremena, gdje su obje reprezentacije propustile dobre prilike, u drugom poluvremenu smo dobili i golove.

Naša reprezentacija je odmah zaprijetila i to u 47. minuti. Gojak je ima najbolju šansu na utakmici, lopta je nakon jednog centaršuta pala na peterac, Gojak je šutirao ali lopta odlazi malo pored gola. Zmajevi nisu stajali, već u 51. minuti imali smo još jednu šansu, Krunić je šutirao ali siguran je bio domaći golman.

Nastavili su naši momci da vrše pritisak i za to su nagrađeni jer sudija u 54. minuti pokazuje na bijelu tačku i penal za Zmajeve. Pjanić je šutirao odbranio mu je golman, ali se lopta vraća do “Malog princa” i on je prikucava za 0:1.

Finci su odmah krenuli po izjednačenje, već u 57. minuti su imali jako dobru šansu, ali lopta je otišla preko gola. Ali u 58. minuti nismo imali sreće, Finska dolazi do izjednačenja, jako loša reakcija naše odbrane, Pukki je ostao sam na pet metara i postigao gol za 1:1.

Finci su nastavili da napadaju ali nisu uspjeli postići gol. Naši momci su pokušali doći do gola i bili su opasniji pred kraj utakmice, što su Finci iskoristili u 78. minuti i jednom brzom kontrom dolaze do preokreta.

Pukki je još jednom pobjegao našoj odbrani, izašao je sam ispred Šehića i rutinski ga savladao za 2:1.

Naši su momci krenuli po izjednačenje, poslije par loših šuteva u 84. minuti Miroslav Stevanović lijepo šutira s desne strane i donosi izjednačenje. Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja i konačan rezultat je glasio 2:2.

Poluvrijeme: Finska – Bosna i Hercegovina 0:0