Radi se sanacija oštećenja na lokalnim cestama u Starom Gradu

U toku je sanacija udarnih rupa na lokalnim saobraćajnicama u Starom Gradu. Sanacija se radi na lokalnim nekategorisanim ulicama koje nisu obuhvaćene projektom sanacije i asfaltiranja u toku ove godine, a oštećene su usljed jake frekvencije saobraćaja.

Na ovaj način djeluje se preventivno i saniraju samo oštećeni dijelovi.

To je redovna godišnja aktivnost koja se realizuje putem Službe za investicije i komunalne poslove: “Do sada je urađena sanacija oštećenja na saobraćajnicama u mjesnim zajednicama Logavina, Baščaršija, Medrese i Vratnik, a projektom su obuhvaćene i ostale starogradske mjesne zajednice”, potvrdili su u nadležnoj Službi i dodali da se sada izvode radovi na sanaciji oštećenja u mjesnim zajednicama Babića bašča i Sumbuluša.

U narednim danima sanacija se nastavlja u mjesnim zajednicama Širokača, Jarčedoli i Toka – Džeka.

Do sada je urađena sanacija oštećenja u ulicama: Hrgića, Safvet-bega Bašagića, Nerkesijina, Josipa Štadlera, dio ulice na Baščaršiji kod tramvajske stanice, Ticina, Koturova, Bentbaša, Obala Isa-bega Ishakovića, Grličića brdo i Kiseljačka.

Iz Službe pojašnjavaju da se radovi izvode prema spiskovima prioriteta koje su sačinili sekretari mjesnih zajednica uvidom u stanje na terenu.

Radove izvodi firma OXA iz Sarajeva.