CBBiH odgovorila Mandiću: Nismo sredstvo za populističko prikupljanje simpatija glasačkog tijela

Centralna banka Bosne i Hercegovine odgovorila je na ponudu Srđana Mandića, načelnika općine Centar.

Kako se navodi u pismu koje potpisuje guverner Senad Softić ističe se da su u najmanju ruku iznenađeni.

“Nismo željeli da Vi kao načelnik saznajete iz drugih izvora paušalne i netačne informacije o namjeri Centralne banke, kada je u pitanju izgradnja našeg objekta u neposrednoj blizini parka Hastahana, stoga smo s Vama otvoreno razgovarali i lično Vas upoznali o svim detaljima.

Iznenađuje nas takav odnos, naročito nakon što ste nam na ovom sastanku predlagali i mogućnost zajedničkog predstavljanja idejnog projekta javnosti i građanima. Vaš prijedlog lokacije je bio – Dom mladih Sarajevo.

Apelujemo na Vas da ne zloupotrebljavaju instituciju Centralne banke Bosne i Hercegovine u političke i promotivne svrhe.

Centralna banka nije sredstvo za populističke metode prikupljanja simpatija glasačkog tijela i izgradnje pozitivnog mišljenja.

Ponudu za zamjensku nekretninu u državnom vlasništvu sa upisanim pravom raspolaganja u korist KJKP Gras, znate da nije moguće realizovati.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto u pravnom smislu nema apsolutno nikakve ingerencije niti ovlaštenja vezane za ovaj slučaj”, kaže se između ostalog u pismu.