Stečeni uslovi za isplatu stipendija učenicima i studentima

Na Prvoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža održanoj 18.02.2021.godine, Općinsko vijeće na prijedlog Općinskog načelnika donijelo je Odluku o stipendiranju talentovanih učenika i studenata u školskoj/akademskoj 2020./2021. godini, Odluku o stipendiranju učenika i studenata slabijeg imovnog stanja i Odluku o stipendiranju djece bez oba roditelja i djece bez roditeljskog staranja učenika i studenata u školskoj/akademskoj 2020./2021.

Prema ovim odlukama stipendirat će se oko 700 učenika i studenata, saopćeno je iz općine Ilidža.

Usvajanjem Budžeta Općine Ilidža za 2021 .godinu na Drugoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža održanoj 25.03.2021.godine, stekli su se uslovi za isplatu stipendija po prethodno navedenim odlukama. Ugovori sa dobitnicima stipendija su potpisani te će stipendije svim dobitnicima za protekli period biti isplaćene u narednim danima.

“S obzirom da je na snazi bila Odluka o privremenom finansiranju za period 01.01 – 31.03.2021. godine, važno je bilo da se usvoji Budžet Općine Ilidža za 2021.godinu kako bi u što kraćem roku bili u mogućnosti da našim učenicima i studentima isplatimo stipendije koje su čekali. Isplata stipendija nam je prvi prioritet nakon usvajanja Budžeta i siguran sam da ćemo u narednim danima uspjeti izvršiti sve isplate. Još jednom koristim priliku da čestitam našim učenicima i studentima”, izjavio je načelnik Muzur.

Zbog epidemiološke situacije ove godine nije bilo upriličeno uručivanje ugovora o stipendiranju te će dobitnicima sredstava ugovori biti dostavljeni putem pošte.