Stevanović: Ako ovu bitku ne dobijemo, nije mi mjesto u Gradskom vijeću

Vijećnik Gradskog vijeća Grada Sarajeva Dragan Stevanović, najavio je mogućnost napuštanja pozicije u Gradskom vijeću zbog nezadovoljstva jučerašnjeg ishoda povodom kandidature Bogića Bogićevića.

Kako ističe na svom Facebook profilu, BiH zaslužuje dostojanstvenog gradonačelnika, u potpunosti moralnog i vrijednog spomenute titule.

“Napustio sam ugodnu hladovinu Doma naroda PFBiH i dobru platu po cijenu ličnih finansijskih gubitaka da ovom Gradu obezbijedimo dostojanstvenog, bez ijedne moralne mrlje, Gradonačelnika kakvog i zaslužuje svojom slobodarskim tradicijom.

Ako ovu bitku ne dobijemo, nije mi mjesto u GV (po cijenu daljih finansijskih gubitaka) jer bi me bilo sramota valjati se u blatu naredne četiri godine sa ovakvim gradskim vijećnicima. Naš narod kaže s kim si takav si”, naveo je dr. Stevanović.

Podsjetimo, kandidat za gradonačelnika Sarajeva Bogić Bogićević jučer je uputio pismo predsjedniku SDP-a BiH Nerminu Nikšiću u kojem ga obavještava o neopozivoj odluci da povuče kandidaturu za tu poziciju.

“Kandidatura je očigledno postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima Četvorke, koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva. To nejedinstvo svojevrsna je poruka da, unutar Četvorke, nisam poželjan kandidat za pomenutu odgovornu funkciju.”, naveo je Bogićević.

Kako je naveo, ona je očigledno postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima “četvorke”, koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na sjednici Gradskog vijeća Sarajeva.

Napustio sam ugodnu hladovinu Doma naroda PFBiH i dobru platu po cijenu ličnih finansijskih gubitaka da ovom Gradu…

Objavljuje Dragan StevanovicSrijeda, 24. ožujka 2021.