Više od 10.000 građana Sarajeva pružilo podršku Bogiću Bogićeviću

Građani Sarajeva izrazili su veliko nezadovoljstvo, povodom odustanka Bogića Bogićevića od kandidature za gradonačelnika Sarajeva, nakon što je jučer na skandalozan način prekinuta sjednica Gradskog vijeća na kojoj se očekivao njegov izbor.

Nedugo nakon ishoda sjednice oformljena je Facebook grupa pod nazivom “Hoćemo da Bogić Bogićević bude gradonačelnik”.

Grupa trenutačno broji 10.660 članova, a broj istih neprekidno raste.

“Kada sam prije nekoliko mjeseci saznala da će za gradonačelnika našeg grada biti predložen Bogićević i da je prihvatio vapaj Sarajlija koji žele grad kakav smo imali prije rata, grad svih građana bez imena i prezimena, grad dobrih ljudi, olimpijski grad, pomislila sa “Walter se vratio u naš grad”.

Od sinoć ne volim više ovakvo Sarajevo, moj rodni grad, jer do sinoć nisam htjela da vjerujem da mojim gradom lutaju i varaju neznalice i ljudi koji ne vole Sarajevo, beskičmenjaci koji žele samo moć i novac, ali ne i boljitak za naš izmućeni grad koji ima fibru, sada već više od 25 godina, kako je rekao naš dragi i poštovani slikar Afan Ramić na početku rata.

Samo neko čudo može da se desi pa da Bogićević oprosti ljigavcima koji su jučer pokazali svoju namjeru, ubiti i ono malo nade za bolje sutra olimpijskom Sarajevu. Gospodinu Bogićeviću želim zdravlje i snagu. Poštovanje svim Sarajlijama koji smo uz Gospodina Bogićevića.”, navedeno je u jednoj od objava.

Također pristalice grupe izrazili su nezadovoljstvo prema samostalnom vijećniku Srđanu Srdiću koji postupio nepravedno i nepošteno prema uvaženom Bogiću Bogićeviću.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Jedna od članica ove grupe, poziva građane da javnim skupom izraze nezadovoljno prema nadležnim vlastima i na taj način iskažu podršku našem velikanu.

Bogićević je odustao od kandidature za gradonačelnika Sarajeva