Sutra sunčano uz malu oblačnost, do ponedjeljka svaki dan kišovito vrijeme

Danas je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme, dok je ponegdje na jugu bilo slabe kiše. U Bosni je padao snijeg i susnježnica.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica -9, Ivan-sedlo 1, Sarajevo 3, Bugojno, Livno i Tuzla 5, Jajce i Zenica 6, Drvar i Gradačac 7, Bihać i Sanski Most 9, Grude i Mostar 10, Neum 13 stepeni.

Sutra u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Vjetar slab, a poslije podne i umjeren jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 3, a najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 10, na jugu i sjeverozapadu do 14 stepeni.

U Sarajevu u jutarnjim satima moguća je niska oblačnosti. Tokom dana malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

Jutarnja temperatura oko -3, a najviša dnevna oko 8 stepeni.

U petak u Bosni i Hercegovini oblačno. Krajem dana, mjestimično i sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu i sjeverozapadu do 14 stepeni.

U subotu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana i sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. Do kraja dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu i sjeverozapadu do 14 stepeni.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. I uglavnom u cijeloj zemlji vjetrovito.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu i sjeverozapadu do 16 stepeni.