Večeras dva nova susreta Lige prvaka, može li Barcelona do čuda u Parizu?

Večeras se nastavlja Liga prvaka, a na rasporedu su nam dva nova revanša osmine finala.

Očekuje nas jako zanimljivi susreti, a pogotovo sve oči će biti uprte u “grad ljubavi” gdje će ekipa Barcelone da pokuša napraviti fudbalsko čudo i vrati rezultat od 1:4.

PSG može jako opušteno da igra, ipak imaju četiri gola u gostima, ali ipak Barca im nije ostala u dobrom sjećanju. Parižani su bili ekipa protiv koje je Barcelona napravila i možda najveći preokret u historiji fudbala.

U meču koji je poznat kao  “La Remontada” što na našem znači povratak, PSG je izbačen iz Lige prvaka nakon poraza od 6:1. U prvom susretu Pariz je slavio 4:0 i izgledalo je da je Barca završila svoj put u najelitnijem takmičenju i slabo da im je iko davao ikakve šanse za prolazak, ali onda se desila ta čudesna noć i pobjeda od 6:1. Ovaj put će im biti teže mnogo jer ipak trebaju nadoknaditi četiri gola u gostima.

Ipak lopta je okrugla i sve je moguće.

Postave za ovaj meč izgledaju ovako:

PSG: Keylor Navas (GK), Alessandro Florenzi, Marquinhos (C), Prsnel Kimpembe, Layvin Kurawa, Idrissa Gueye, Leandro Paredes, Marco Verratti, Julian Draxler, Mauro Icardi, Kylian Mbappe.

Barcelona: Marc-Andre ter Stegen (GK), Sergino Dest, Oscar Mingueza, Clement Lenglet, Jordi Alba, Frenkie de Jong, Segio Busquests, Pedri, Antoine Grizmann, Lionel Messi (C), Ousmane Dembele.

U drugom susretu igraju Liverpool i RB Leipzig, a aktuelni prvak Engleske brani prednost od 2:0 iz prvog susreta.

Postave za ovaj meč izgledaju ovako:

Liverpool: Alisson (GK), Trent Alexender-Arnold, Ozan Kabak, Andrew Roberston, Nathaniel Phillips, Fabinho, Thiago Alcantara, Georginio Wijnaldum, Mohamed Salah, Sadio Mane, Diogo Jota.

RB Leipzig: Peter Gulacsi, Dayato Upamecano, Lukas Klostermann, Nordi Mukiele, Dani Olmo, Marcel Sabitzer, Kevin Kampl, Tyler Adams, Christopher Nkunku, Yussuf Poulsen, Emil Forsberg.

Obje utakmice se igraju u terminu od 21:00.