Željezničar pao u Tuzli, Krupa i Široki podijelili bodove

Nogometaši Tuzla Cityja su u jednom od derbija 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Tušnju savladali Željezničar rezultatom 2:0.

Igrači Željezničara su izgledali bezidejno i nezainteresovano za igru i ostaju na samo jednom bodu u nastavku sezone, bez postignutog gola. S druge strane igrači Tuzle su zasluženo došli do druge pobjede u nastavku sezone.

Željezničar je dobro otvorio susret i imao je par prilika za pogodak, najbolja prilika je bila kad je Luka Juričić nije uspio pogoditi prazan gol sa sedam metara.

Željo je brzo kažnjen, u 9. minuti Petar Mišić je pogodio sa bijele tačke za vodstvo svoje ekipe rezultatom 1:0. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku igrači Tuzla Citya su mudrom igrom na sredini terena u potpunosti onemogućili gostima da ozbiljnije zaprijete njihovom golu.

Tuzla je osigurala pobjedu u 92. minuti kad je Doffo proigrao Maksimovića, koji je izašao sam ispred Fejzića jedan na jedan i rutinski ga matirao za sigurnu pobjedu svoje ekipe.

Željo je lošom igrom u ovom susretu pao ne treće mjesto i sada ima 37 bodova kod je Tuzla na poziciji broj sedam sa 33 boda.

U drugom susretu ekipe Krupe i Širokog Brijega podijelili su bodove, a rezultat je glasio 1:1. Susret je bio težak za gledanje, bez prevelikih uzbuđenja i prilika.  Gosti do gola dolaze u 53. minuti. Strijelac je bio Ivan Ikić nakon lijepe akcije Širokobriježana.

Krupa je počela agresivnije da igra i spasila se u posljednjoj minuti meča, kada je arbitar Topalović dosudio jedanaesterac iz kojeg Dujaković pogađa za konačnih 1:1.