Zrinjski nakon preokreta savladao Slobodu

Ekipa Zrinjskog je nakon preokreta pobijedila u Mostaru u okviru 23. kola Premijer lige BiH ekipu Slobode rezultatom 3:1, pa su tako tuzlanskoj ekipi nanijeli peti uzastopni poraz.

Nije sve išlo u korist Plemića. Sloboda je već u prvoj minuti povela. Mujagić je uzeo loptu Krešiću, a onda je nogometaš Slobode lagano pogodio za vodstvo. Na odmor se otišlo tim rezultatom.

U drugom poluvremenu Zrinjski je znao da mora da juri rezultat. Kao da je druga ekipa izašla na teren, prvo u 57. minuti Zrinjski dolazi do izjednačenja nakon jedne jako dobre akcije. Bašić je ubacio, a rezervista Ivančić je pogodio glavom za poravnanje.

Samo četiri minuta kasnije nastupio je potpuni preokret Zrinjskog. Sjajni Ivančić je ponovo pogodio glavom, a ovaj put mu je asistirao Juranović. Zrinjski nije stajao, u 76. minuti Juranović pogađa na asistenciju Ivančića.

Zrinjski se večerašnjom pobjedom našao na diobi drugog mjesta s još tri tima  Borcem, Veležom i Širokim Brijegom. Sve četiri ekipe imaju po 41 bod, s tim što Široki ima utakmicu manje, baš kao i lider Sarajevo koji od ova četiri kluba ima pet bodova više. Sloboda se nalazi na osmoj poziciji.