Borac savladao Široki i preuzeo lidersku poziciju na tabeli

Borac iz Banja Luke pobijedio je Široki Brijeg u okviru 27. kola Premijer lige BiH rezultatom 2:1 i preuzeo lidersku poziciju na tabeli.

Obje ekipe su ušla jako oprezno u meč pa prvu veliku šansu bilježimo u 26. minuti kada je Subić iz dobre pozicije šutirao visoko preko gola.

Ipak u 30. minuti Borac stiže do vodstva. Stanić je faulirao Vojnovića u kaznenom prostoru Širokog Brijega, a siguran sa bijele tačke bio je Vranješ koji pogađa za 1:0. Kapiten Borca je imao još jednu šansu u 35. minuti, ali je šutirao pored gola iz slobodnog udarca. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 1:0.

Borac je u 66. minuti mogao riješiti pitanje pobjednika, Mehanović je šutirao, ali lopta odlazi pored gola, u 71. minuti je sjajno pokušao Vranješ ali još bolje brani golman Širokog. Nakon promašaja Borca uslijedila je kazna na drugoj strani.

Gosti su kratko izveli korner, Vukoja je ubacio na drugu stativu, a na pravom mjestu bio je Jurić koji pogađa za 1:1. Ipak, u 89. minuti Borac dolazi do novog vodstva i na kraju pobjede te osvajanja izuzetno važna tri boda. Vranješ je nakon centaršuta Ziljkića s desne strane glavom poslao loptu u mrežu i tako svom timu donio pobjedu.

Borac je ovom pobjedom preuzeo vrh tabele Premijer lige BiH sa 53 osvojena boda, koliko ima i Sarajevo, no tim iz Banje Luke ima bolju gol razliku (međusobni omjer je izjednačen).

U narednom kolu Borac će igrati protiv Veleža u Mostaru, dok će Široki Brijeg igrati protiv Zrinjskog na svom terenu.