Četiri jednostavna načina da očuvate svoje mentalno zdravlje tokom pandemije

S punim zamahom drugog vala pandemije, postaje sve važnije držati svoje mentalno zdravlje pod nadzorom.

Donosimo vam nekoliko načina za učinkovito upravljanje mentalnim zdravljem i njegovo poboljšanje.

Ovo su neobična i neizvjesna vremena. Taman kad smo pomislili da je najgore prošlo, uslijedio je drugi val Covid-19. Pandemija nas je sigurno dovela u nepoznate situacije. Više ne možemo slobodno kretati se, družiti se ili komunicirati s prijateljima. Pandemija nas je natjerala da ostanemo zaključani u svojim kućama.

Iako smo svi sve više zabrinuti za svoje fizičko zdravlje, moramo obratiti pažnju i na svoje mentalno zdravlje. S još jednim zaključavanjem u punom jeku, može postati prilično porazno i ​​usamljeno. Stoga pogledajte četri načina da održite svoje mentalno zdravlje usred pandemije.

Obratite pažnju na svoju dobrobit

Dok radite od kuće ili svakodnevno radite, lako je zanemariti dobrobit. Nemojte to zanemariti, posebno u ovakvim vremenima. Promatrajte i obraćajte se svojim osjećajima i radite stvari koje vas čine sretnim i donose vam radost kad se osjećate slabo.

Držite se rutine

Pridržavanje rutine pomaže u takvim nesigurnim vremenima. To će vam unijeti osjećaj normalnosti u život i učinit će vas produktivnim. Ne samo da će vam pomoći u podešavanju tjelesnog sata, već će vam pomoći i u dodavanju strukture vašem danu.

Vodite lični dnevnik

Sigurno vam na tone misli padaju na pamet usred pandemije. Zapišite sve svoje misli kako biste ispraznili sva svoja osjećanja i napravili katarzu. Ovo će vam ne samo učiniti lakšim već će vam pomoći i u promatranju vaših misaonih procesa.

Prepustite se svojim hobijima

Aktivno bavljenje svojim hobijima i interesima u ovakvim vremenima sigurno pomaže u poboljšanju vašeg mentalnog i zdravstvenog stanja i u povećanju kvocijenta sreće. Možete se pridružiti internetskom tečaju hobija, jer će vam to pomoći da se bavite svojim hobijem, a omogućit će vam i interakciju s istomišljenicima, piše Pinkvanilla.