Hapšenja izvršena u vezi s napadom na šetača pasa Lady Gage

Pet osoba je uhapšeno i optuženo zbog njihove navodne umiješanosti u pucnjavu i pljačku šetača pasa Lady Gage u februaru, navodi policija Los Angelesa.

Foto: Instagram/ @ladygaga
Foto: Instagram/ @ladygaga

Troje osumnjičenih, starosti od 18 do 27 godina, uhapšeno je u utorak pod optužbom za pokušaj ubistva. Druga dvojica osumnjičenih, starih 40 i 50 godina, optuženi su za pomagač u pokušaju ubistva.

LAPD je rekao da su četvorica od pet osumnjičenih dokumentirani članovi bande. Ryan Fischer, bliski prijatelj pop zvijezde koja je šetala svoje pse, ustrijeljen je tokom nasilne prepirke 24. februara koja je završena ukradenom dvoje od tri cijenjena francuska buldoga Lady Gaga, a Fischer teško ranjen.

Snimke sa nadzora kasnije su pokazale drski incident, koji je Fischer opisao kao “bliski poziv sa smrću”.

Detektivi ne vjeruju da su osumnjičeni ciljali žrtvu zbog vlasnika pasa. Međutim, dokazi sugeriraju da su osumnjičenici znali veliku vrijednost pasmine pasa i da su bili motiv za pljačku“, navodi se u priopćenju LAPD-a.

Foto: Instagram/ @ladygaga
Foto: Instagram/ @ladygaga

Jedna od osumnjičenih koja je privedena je žena koja je pse navodno pronašla nekoliko dana nakon pucnjave, nakon što je Lady Gaga ponudila nagradu od 500.000 dolara za siguran povratak svojih ljubimaca.

Jednom kada su psi predati, detektivi su ženu koja ih je “pronašla” povezali s ocem jednog od osumnjičenih za pokušaj ubistva, rekla je policija.

Očekuje se da će svih pet osumnjičenih biti optuženi u četvrtak, piše CNN.